Megújult a könyvtár honlapja

2018. július 04. - 09:58 Illeszkedik az egységes egyetemi arculathoz a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) új honlapja, amelyen immár mind a hét könyvtári egység információi elérhetők. Az új weboldallal a raktári keresés is egyszerűsödött.

A Debreceni Egyetem 2000-es integrációjához hasonlóan 2001-ben megtörtént az egyetemi könyvtár egységeinek összevonása is, de megmaradt a könyvtárak sajátos, egyedi jellegű weboldala. Mostantól azonban egységesen, egy honlapon, a https://lib.unideb.hu/ oldalon lehet elérni minden könyvtári információt és szolgáltatást.

- Az új honlapot a felhasználói igényeknek megfelelően szolgáltatóközpontúan alakítottuk ki, olyan menüpontokkal, amelyekben a leggyakrabban keresett információk közvetlenül érhetők el – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK kommunikációs koordinátora hangsúlyozta, hogy a struktúra és a felépítés könnyen áttekinthető, és a nyelvezet is lényegre törő, emellett a szövegben rengeteg hiperlinkkel kapcsolja össze a tartalmakat, segítve ezzel is az információszerzést.

Az új honlap részletes ismertetőt ad a könyvtár használatához, a kereséshez és a kölcsönzéshez egyaránt. Egyszerűsödött többek között a raktári kérések elérhetősége, a kutatókat pedig egy teljes menüpont látja el nélkülözhetetlen információkkal, szolgáltatásokkal.

Természetesen továbbra is elérhetőek a már korábban megszokott tartalmak is, de a DEENK a hagyományőrzés mellett most is törekszik arra, hogy naprakészen fogadja a könyvtár látogatóit.

- Nem mehetünk el szó nélkül például a labdarúgó világbajnokság mellett, ezért három egységünkben, Bölcsészettudományi és Természettudományi, az Élettudományi és a Kassai úti Campus Könyvtárában hatalmas ágrajzon követhető a csapatok közötti küzdelem aktuális állása – tette hozzá Petró Leonárd.

A könyvtár régi weboldala az új honlapon keresztül még fél éven át elérhető.

Sajtóiroda - BZs