Új szakirányú képzések a GYGYK-n

2018. június 19. - 10:00 Logopédia, tanulásban akadályozottak pedagógiája, közoktatási vezető – már 38 szakirányú továbbképzéssel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara. Június 30-ig lehet jelentkezni.

Több tucat, főként pedagógusoknak, vagy szociális végzettségű szakembereknek ajánlott szakirányú képzés közül lehet választani a hajdúböszörményi karon. A 2017/18-as tanévben a kar hallgatóinak hatoda, összesen 219-en vett részt a DE GYGYK szakvizsgát, vagy újabb szakképzettséget nyújtó a két-, vagy négyféléves kurzusok valamelyikén. 

A pedagógus szakvizsga mellett a közoktatási vezető, a fejlesztő-differenciáló szakpedagógus, a fejlesztőpedagógus, a szociális menedzser, a gyakorlatvezető, a mentorpedagógus az iskoláskor előtti nevelés és gondozás intézményeiben, valamint a gyógytestnevelő pedagógus szakvizsgára felkészítő szakok voltak a legnépszerűbbek.

Mostantól a gyógypedagógus végzettséggel rendelkező szakemberek is két új, háromféléves továbbtanulási lehetőség közül választhatnak. A DE GYGYK ugyanis sikeresen akkreditáltatta a gyógypedagógia alapképzési szakon a tanulásban akadályozottak pedagógiája, valamint a logopédia szakirányú továbbképzési szakokat. Emellett újabb képzések indítását is tervezik.

- Céljaink között szerepel a gyógypedagógia alapszakon két újabb szakirány akkreditációja: az értelmileg akadályozottak pedagógiája, valamint a pszichopedagógia szakirány. Ezek mellett már beadtuk és várjuk a Magyar Akkreditációs Bizottság döntését a gyógypedagógia alapszak autizmus spektrum zavar pedagógiája szakirány vonatkozásában, valamint a romológia alapszak indításának ügyében – tájékoztatott Gortka-Rákó Erzsébet dékánhelyettes.

A kar szakirányú továbbképzéseire június 30-ig lehet jelentkezni, az ehhez szükséges dokumentáció ide kattintva tölthető le.

Sajtóiroda-TB