Világkörüli úton a Kossuth Gyakorló

2018. június 04. - 15:56 Harminc ország több mint 100 intézményébe küldött különleges videóképeslapot a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája. Megható válaszüzenetek érkeztek.

- A külföldön élő magyarok nagytöbbsége az 1920-as trianoni békeszerződés miatt szakadt el hazájától. De nemcsak a szomszédos országban élnek magyarok közel két és félmillióan, hanem Afrikától Amerikáig a világ számos más pontján. Ez adta az ötletet, hogy egy videóképeslappal köszöntsük honfitársainkat a nemzeti összetartozás napja alkalmából – hangsúlyozta Denichné Hajdú Tímea Mónika intézményvezető-helyettes a hétfői megemlékezésen.

A Kossuth Gyakorló üzenetében a Tavaszi szél című népdalt énekelték el az iskola diákjai. A kisfilmet öt kontinens 120 magyarnyelvű intézményébe küldték el.

A világkörüli utat megtett üdvözletre több tucat helyről érkezett válasz, melyeket az intézmény Arany téri iskolájában mutattak be a nemzeti összetartozás napján.

A Kossuth Gyakorlóban évek óta hagyomány, hogy rendkívüli ötletekkel emlékeznek meg a nemzeti összetartozás napjáról. A tavalyi rendezvényről készült videót több mint ötszázezren látták az interneten.

Sajtóiroda-TB