Nagyszerű hétvége

2018. május 28. - 13:12 A futsalcsapat újoncként az ötödik helyért játszhat az NB I-ben, a focisták pedig kiharcolták a bennmaradást az NB III-ban a mögöttünk álló hétvégén. Kiváló meccsen, fontos sikert arattak a kosaras lányok is, és egy pont a mérlegük a megyés focicsapatoknak.

Futsal – megcsinálták!

A DEAC futsalcsapata az idényben először legyőzte a vendég Nyírgyulajt a férfi futsal NB I. rájátszásának utolsó körében, így frissen feljutott együttesként az ötödik helyért játszhat. A debreceni egyetemisták Kondás kettő, valamint Tóth és Pallai egy-egy találatával 4-3-ra győztek péntekeste, ezzel pedig megelőzték a tabellán a Nyírgyulajt. Elek Gergő edző joggal volt büszke övéire. - Az első félidő rendben volt, mint az Újváros ellen, sőt többet volt nálunk a labda, mint ott. A másodikban a kiállításig egyáltalán nem éreztem, hogy gondunk lehet, majd mikor azt kivédekeztük, el is hittük, hogy megvan a meccs, ez volt az egész meccsen a legnagyobb hibánk. De mentális erőről és hatalmas küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot. A játékosaim győztesek, ezért vagyunk olyan magasan ahol – hangsúlyozta a tréner. 

Az A-csoport harmadik helye azt jelenti, hogy a legénység a B-jelű ötös harmadikja ellen, két meccsen küzdhet meg a bajnokság ötödik helyéért. Onnan az Aramis vagy a Veszprém lehet az ellenfél.

Labdarúgás – megvan a bennmaradás!

0-0-s döntetlent játszott, ezzel pedig jövőre is az NB III-ban szerepelhet a DEAC labdarúgócsapata. A Sáfár-tanítványok a Jászberény vendégeként szereztek pontot vasárnap, így már egyik kiesőjelölt sem tudja megelőzni őket a záró fordulóban. A tréner elégedetten értékelte a látottakat. 

- Annak tudatában utaztunk Jászberénybe, hogy a többi csapat eredményétől függetlenül egy pont kell a biztos bennmaradáshoz. Próbáltuk az ellenfél erősségeit kizárni, s a kikényszerített hibáikból gyors kontrákat építeni, és befejezni. Ez sikerült, hiszen nagyobb helyzetük nem is volt, nekünk viszont akadtak ígéretes támadásaink, csak a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Összességében ez egy olyan döntetlen, aminek nagyon tudtunk örülni. Elégedettek vagyunk, hiszen sikerült megőrizni NB III-as tagságunkat, s tudunk tervezni a jövőre – mondta el Sáfár László.

A megye II. déli csoportjában már bajnok DEAC II 4-4-es döntetlent játszott a Nagyrábéval szombaton, hazai pályán. A megye I-es DASE pedig nagyarányú vereséget szenvedett, 9-0-ra kapott ki a DVSC II ellen vasárnap, Pallagon.

Női kosárlabda – fontos siker a ZTE ellen

Tízpontos sikert aratott a DEAC DSI a ZTE NKK II ellen a rájátszás utolsó előtti fordulójában, az Amatőr Bajnokságban. A vasárnapi meccset 70-60-ra nyerték meg Kovács Imre tanítványai hazai pályán, a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlóiskolájának Csengő utcai tornacsarnokában.  

Tenisz – féltávnál az élen

Az utolsó tavaszi fordulót is sikerrel zárta a DEAC férfi teniszcsapata, így veretlenül vezeti a II. osztályú csapatbajnokság keleti csoportját. A tavaszi-őszi lebonyolítású bajnokság féltávnál tart, de a DEAC előnye megnyugtatónak tűnik, miután minden közvetlen riválissal szemben idegenben diadalmaskodtak. Folytatás szeptemberben.