Beckhoff Szakmai Nap a Műszaki Karon

2018. május 28. - 12:23 A legfrissebb fejlesztésekről, az automatizálás aktuális trendjeiről, illetve a legújabb technológiákról kaphattak naprakész információt a Beckhoff Szakmai Nap keretében a Műszaki Kar Mechatronikai Tanszékének magyar és külföldi diákjai.

A kar mechatronikai mérnök hallgatói számára harmadik alkalommal szervezett május 24-én továbbképzést, egész napos szakmai programot a naprakész információk átadására a tanszék partnercége, a Beckhoff Automation Kft.

A „Programozható logikai vezérlők” – rövidítve PLC – elnevezésű tantárgyhoz kapcsolódva mind az angol, mind a magyar nyelvű képzésben résztvevő hallgatók számára nyitott volt a szakmai nap, amely remek alkalmat teremtett arra, hogy a diákok az elméleti anyag elsajátítása mellett megismerkedjenek annak ipari alkalmazásával is.

- Fontos számunkra, hogy a képzéseinkhez kapcsolódva valamennyi laboratóriumunk rendelkezzen ipari partnerekkel, ahol a gyakorlati alkalmazást is megtanulhatják a hallgatók – mondta az unideb.hu portálnak Husi Géza. A Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese, a Mechatronikai Tanszék vezetője hangsúlyozta: fontos, hogy ne szakadjanak el az ipar legfrissebb eredményeitől, technológiáitól, és ez a program tökéletes alkalmat teremt arra, hogy a diákok első kézből értesüljenek a munkáltatók szakmai elvárásairól.

Husi Géza azt is kiemelte, hogy a Beckhoff Automation Kft. által szervezett tanfolyamok kiváló referenciát is jelentenek egyben, ami nagyban elősegítheti a frissdiplomások elhelyezkedését végzés után. A Szakmai Nap magyar nyelvű programján 30, az angol nyelvű rendezvényeken pedig 10 hallgató vett részt.

Sajtóiroda - BZs