Bajnokavatás

2018. május 14. - 12:46 Megnyerte a megye II. küzdelmeit a DEAC labdarúgócsapata. Pontot szereztek a bajnoki címre leginkább esélyes MVFC ellen a férfi futsalosok, és egy ponttal zártak hétvégén a kézisek is. Nem sikerült viszont a bravúr az NB III-as focicsapatnak.

Labdarúgás – bajnokavatás a DEAC-pályán
Négy fordulóval a vége előtt bebiztosította a megye II. déli csoportjának aranyérmét a DEAC II együttese, miután 7-2-re legyőzte a vendég Nádudvart. Debreceni oldalon Magi triplázott, Molnár pedig kétszer volt eredményes. Mellettük Nagy és Lénárt is betalált a vendégcsapat kapujába. A DEAC-pályán tehát bajnokot avattak szombaton.

Mindhárom pontot megszerezte a megye I-es csapat is. A DASE a Hajdúdorog otthonában diadalmaskodott 3-2-re vasárnap, és jelenleg a 10. helyen áll a bajnokságban.

A bajnok otthonában lépett pályára a Sáfár László vezette NB III-as legénység, a fiúk 3-0-ra kikaptak Monoron. A DEAC most a 12. a pontvadászatban, így három körrel a vége előtt továbbra is elkerüli a kiesőzónát.

 

Futsal – pontot raboltak
3-3-as döntetlent játszott a bajnokaspiráns Mezei-Vill ellen a DEAC férfi futsalcsapata pénteken, a DESOK-ban. A fiúk nem adták könnyen a bőrüket, sőt igencsak megnehezítették a berettyóújfaluiak dolgát egy nagyszerű találkozón. A DEAC előnye így már 5 pont a rájátszásban a Ferencvárossal szemben, s amennyiben a zöld-fehérek nem nyernek tfő este a Dunaferr ellen, a debreceniek biztosan bennmaradnak az élvonalban.

- Sikerült az akarati tényezőt átmentenünk az előző mérkőzésről. Furcsa ezt mondani a Mezei elleni meccs után, de a kapott gólok miatt van hiányérzetem, óriási egyéni hibákat követtünk el! Ami nagyon tetszett, hogy néhány szituációt már rutinból oldottunk meg, ez a fejlődés egyértelmű jele. Minden meccsen ilyen elánnal és akarattal kell mennünk, és lásd, mindenki ellen van keresni valónk – mondta a mérkőzés után Elek Gergő edző.

 

Kézilabda – egy pont búcsúzóul
Döntetlent játszott a DEAC férfi kézilabdacsapata is szombaton, hazai pályán. A fiúk a biztos hetedik hely tudatában fogadták a három hellyel mögöttük álló Mizse KC-t, és végül 26-26-os döntetlennel búcsúztak a 2017/2018-as pontvadászattól. A találkozót követően Szabó Csaba vezetőedző értékelt a deac.hu-nak.

- Valahogy nem voltunk ma itt, vagy a betegségek miatt, vagy azért, mert már nem volt tétje a mérkőzésnek. Nagyon sokat hibáztunk, és azt kell, hogy mondjam, csúnya kézilabdát játszottunk. A kapusokon kívül talán Darvay Zolit tudom még kiemelni, neki voltak jó periódusai. A Mizse többet tett a pontszerzésért, azt gondolom, hogy nem is érdemeltük volna meg a győzelmet. Egyébként pedig egy gyönyörű évet produkáltunk, dicséret illeti a fiúkat – hangsúlyozta a vezetőedző.