Pénz7 a Balásházyban

2018. március 09. - 14:59 Vetélkedőkkel, rendhagyó órákkal és diákkonferenciával csatlakozott a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolája az EMMI által meghirdetett pénzügyi és vállalkozói témahéthez március 5-9. között.

Egy héten át minden a hitelekről és az üzleti ötletekről szólt az egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumában. Hétfőn „Okosan a hitelekről” címmel tartottak rendhagyó osztályfőnöki órákat, a vállalkozó kedvű diákok pedig online kvízt tölthettek ki a témában. Másnap az UniCredit Bank, az IGCC LMITED, valamint a British Telecom szakemberei segítségével ismerkedhettek meg a fiatalok a számlanyitással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal, a blockchain fogalmával és az önéletrajzírás fortélyaival.

- Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai ismeretek átadása mellett pénzügyi tudatosságra is neveljük tanulóinkat, legyen szó a közgazdasági, mezőgazdasági, élelmiszeripari, kertész és parképítő szakgimnáziumi vagy a sportiskolai gimnáziumi osztályban tanuló diákunkról – tájékoztatott Nagyné Biró Edit igazgató.

Csütörtökön nyolc csapat mutatta be a mentortanárok segítségével készített projektmunkáját a Pallagi Diákkonferencián. A 10 perces előadások szintén a hitel témakörében születtek: szó volt például a deviza-, és a vállalkozói hitelekről, sőt még az uzsorásokról is. Az előadásokat négy fős zsűri véleményezte. A verseny győztese személyesen is megtapasztalhatja egy gazdasági szakember munkáját, hiszen nyereménye az volt, hogy nyomon követheti a zsűri elnöke, Ványi Noémi egy napját a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

Sajtóiroda - TB