Díjazott zenés prezentáció

2019. június 17. - 14:11 Lengyel Erik, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának mesterdiplomás, klasszikus ütőhangszeres művész szakon idén végzett hallgatója vehette a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Tanács Művészet és Művészettudományi Szekciójának Prezentációs Díját.

A 2005 óta kétévente rendezett tudományos megmérettetésen ebben az évben csaknem 300 résztvevő mutatta be tudományos eredményeit, közülük összesen négy előadó teljesítményét jutalmazta Prezentációs Díjjal az OTDT fő zsűrije. Az elismerés nagyságát jelzi, hogy zeneművészként elsőként a Debreceni Egyetem fiatal tehetsége vehette át a díjat. Lengyel Erik „Notációs jelek megfejtése Karlheinz Stockhausen: Zyklus című műve alapján” címmel mutatta be prezentációját.

- Szakmai szempontból a legnagyobb megbecsülés, hogy tudományos területen ismerték el a munkámat, külön kiemelve, hogy előadásomban a kutatott területet mind humán, mind természettudományos szempontból is megközelítve vizsgáltam – mondta a hirek.unideb.hu portálnak a fiatal zeneművész.

A téma iránt érdeklődők a Debreceni Egyetemen is hallhatták a díjazott fiatal zeneművész-kutató előadását. Hétfőn tudományos konferencián számoltak be a fiatal kutatók az Új Nemzeti Kiválóság Program sikeres pályázatainak keretében megvalósult kutatások eredményeiről.

Lengyel Erik – aki egyébként már 8 éves kora ismerkedik a hangszeres muzsikával – végzés után sem köszön el a Debreceni Egyetemtől, hiszen tanár szakon még egy újabb évet végez, amelyet követően pedig PhD-hallgatóként szeretné folytatni tanulmányait.

Sajtóiroda – BZs