Dübörögtek a lóerők

2019. április 30. - 12:53 Ismét különleges felvonulással búcsúztak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának végzős diákjai. Csaknem százötven fiatal gördült be énekelve, feldíszített traktorokon és pótkocsikon a Böszörményi úti campusra.

A tavalyi rendhagyó ballagás sikere után, idén újra felejthetetlenné tették pallagi diákéveiket az egyetem gyakorlóiskolájának tanulói. A végzős osztályok lufikkal, transzparensekkel és sok más különlegességgel díszített pótkocsis traktorokkal vonultak hétfőn Pallagról, a Balásházy-tól a Főépület érintésével a Böszörményi úti campusig.

A 13 traktoron az intézmény közgazdasági, mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatos, valamint sportiskolai osztályainak tanulói, végzős technikusok és tanáraik ültek. A pallagi gyakorló csaknem 150 végzősének többsége a Debreceni Egyetem valamelyik képzésén szeretné folytatni tanulmányait.

Erre komoly esélyük van azoknak a tanulóknak, akik idén kiválóan szerepeltek a különféle tanulmányi versenyeken.

- Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink az országos szakmai és az ágazatos szakmai versenyeken is kiemelkedően teljesítettek. Az országos döntő részvevőinek egyharmada a Balásházy-ból érkezett – tájékoztatott Filep Miklós igazgató.

A sikeres felvételihez azonban még valamennyi diáknak meg kell birkóznia a szakmai vizsgákkal és az érettségivel, ami május 6-án veszi kezdetét.

Sajtóiroda - TB