Sikerek vendégként

2019. április 29. - 13:11 Idegenben aratott értékes győzelmet a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. Nehezen, de begyűjtötték a három bajnoki pontot a női futsalosok is a fővárosban. Nem tudott nyerni a hétvégén a röpi és a kézilabdacsapat sem.

Labdarúgás – NB III-as siker

A Debreceni Egyetem alakulata vasárnap délután a DVTK II. otthonában vizitált. A túra a DEAC győzelmével zárult, Sáfár László legénysége 2-1-re múlta felül a miskolciakat. A fekete-fehérek góljait Kerekes és Spitzmüller szerezték. A DEAC 25 forduló után a 9. helyen áll a 16 csapatos keleti csoportban. A megye I-ben a DEAC II. nem tudta borítani a papírformát az óriási menetelésben lévő Hajdúböszörmény ellen (0-3). A DASE fordulatos meccset vívott Monostorpályiban, Kovács Miklós csapatában hiába szerzett három találatot Sina Taghipour, a meccset a monostorpályiak 4-3-ra „húzták be”.

Futsal – zsebben újabb három pont

4-2-es győzelmet aratott a DEAC női futsalcsapata szombaton az ELTE-BEAC vendégeként. A lányok az újabb sikernek köszönhetőn három pont előnnyel vezetik az NB II. felsőházának tabelláját az egy meccsel kevesebbet játszó FTC előtt. A két együttes szombaton 17 órától egymásnak feszül a DESOK-ban.

Röplabda – hetedik

A vendég MÁV Előre előnyt szerzett a férfi röplabda 6-7. helyéért zajló párharcban, pénteken Debrecenben, majd vasárnapi 3-2-es, hazai győzelmével le is zárta a három nyert meccsig tartó párharcot. A DEAC ezzel a hetedik helyen végzett a férfi élvonalban, ami kiváló teljesítmény Fodor Antal legénységétől.

- Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Volt esélyünk a győzelemre és az 5. meccsre, de a végén, a döntő szettben pár hibát vétettünk. Megérdemelten nyert a Fehérvár, de mi is nagyot játszottunk, nüanszokon múlt a győzelem, így a hetedik helyre értünk oda. Szeretnénk megtartani a játékosok közül, akit csak lehet, elképzelhető, hogy igazolunk is,  konkrétumok azonban csak augusztusban várhatók – mondta a vezetőedző.

Kézilabda – a Mizsénél sem ment

Ötgólos, 29-24-es vereséget szenvedett a DEAC férfi kézilabdacsapata a Mizse vendégeként szombat este. Az együttes így már csak a legjobb kiesőhelyért van versenyben az NB I/B keleti csoportjában.

Családi és Futónap – másfél ezer embert várnak a DEAC-pályára

A jótékonysági futásra már csaknem háromszázan neveztek, a különböző sport- és szórakoztató programokon pedig akár másfél ezer ember is részt vehet a DEAC I. Családi és Futónapján, május elsején. A szervezők továbbra is várják a regisztrációkat a futásra, ahol egyedileg emblémázott DEAC-pólót is lehet választani. Minden részlet megtalálható az esemény honlapján, a futóprogramra pedig ezen linken lehet regisztrálni.

Amerikai futball – elmosta az eső

A hétvégi nagy esőzések miatt elmaradt a DEAC amerikai focistáinak Cowbells II. elleni találkozója vasárnap. A mérkőzést egy későbbi időpontban pótolja a két csapat.

DEAC/PKZs.