Elismerés az egyetem szakembereinek

2019. április 29. - 12:08 Bartha Elek, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese és Forisek Péter, a Történelmi Intézet docense kapta a „Gyomaendrőd Tudományos Életének Fejlesztéséért” díjat. Az elismerést a XVI. Gyomaendrődi Néprajzi Tudományos Konferencián adták át.

A tudományos tanácskozást 2004 óta a Debreceni Egyetem és a gyomaendrődi Szent Antal Népház, illetve a Kállai Ferenc Népfőiskola közösen rendezi meg minden év áprilisában. Az egyetem Néprajzi Tanszéke mellett az utóbbi években a Történelmi Intézet is bekapcsolódott a szervezésbe.

Az idei, április 26-án, pénteken megrendezett XVI. Gyomaendrődi Néprajzi Tudományos Konferencián először adták át a Gyomaendrőd Tudományos Életének Fejlesztéséért díjat a szervezőknek, Bartha Elek rektorhelyettesnek, a Néprajzi Tanszék professzorának, Forisek Péternek, a Történelmi Intézet docensének és Dénes Zoltán újirázi plébánosnak, a Néprajzi Tanszék óraadó oktatójának. Posthumus díjat kapott a konferencia alapítója, Ujváry Zoltán, a Néprajzi Tanszék egykori professzora.

Az idei konferencián a kulturális örökséggel kapcsolatos előadások hangzottak el, és bemutatták a Bölcsészettudományi Kar Magyar Nemzeti Örökség szakirányú továbbképzési szakját is.

Sajtóiroda