Nagy lépés a cél felé

2019. március 25. - 13:02 Újabb győzelmével bebiztosította a középházat a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az élvonalban. A DEAC II. nyerte az egyetemi házirangadót labdarúgásban, és hajszállal maradt alul a debütáló amerikaifoci-csapat.

Kosárlabda – újabb hazai siker

Nagyon értékes győzelmet aratott utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésén a DEAC kosárlabdacsapata. 104-97-es szombati sikerével az együttes az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül biztosan elkerüli az alsóházat, sőt egy jó szerepléssel, még a felsőházat jelentő 5. helyet is elcsípheti. Berényi Sándor vezetőedző a találkozó után büszkeségének adott hangot.

- Egy rettentően feszült hangulatú meccset sikerült megnyernünk. A Sopronnak is jár a kalapemelés, hiszen az őket ért szerencsétlenségek ellenére is végig nyílt volt a találkozó. Ugyanazon dolgokban kell javulnunk, amikről meccs előtt is szó volt: második esélyek kihasználása, és egyéni felelősségvállalás – összegzett a szakember.

Amerikai futball – az utolsó másodpercek döntöttek

A Debreceni Egyetem amerikaifoci-csapata 20-19-re kikapott a Budapest Titans vendégeként szombaton. A szezonnyitó találkozón az együttes a végsőkig küzdött, két touchdown-os előnyt is szerezett, de húsz másodperccel a vége előtt fordítani tudtak a titánok. Hanász Róbert vezetőedző a meccs után azt mondta, a vereség ellenére rengeteg pozitívumot tapasztalt.

- Inkább az volt a gond, hogy sok apró hibát vétettünk, amik –mint később kiderült – nagy súllyal rendelkeztek. A végén pedig kiengedtünk. Ettől függetlenül ezt a csapatot nem szabad leírni. Drive-ról drive-ra fejlődtünk, magabiztosabban és nyugodtabban játszottunk. És kiemelném, hogy a juniorok és azok, akik első meccsükön léptek pályára, jól játszottak a találkozón. Emellett pedig mind az edzőtársakkal, mind a kapitányokkal működött a kommunikáció a mérkőzésen – tette hozzá.
A DEAC Gladiators március 31-én, vasárnap debütál hazai pályán a Böszörményi úti campuson (fotó: Szolnoki Annamária).

Röplabda – a hatodik hely maradt

Utolsó találkozóján sem sikerült nyernie a DEAC férfi röplabdacsapatának az Extra Liga alapszakaszában. Fodor Antal csapata a Pénzügyőrtől szenvedett 3-0-s vereséget szombaton a DESOK-ban, ezzel a hatodik helyen végzett ebben az etapban.

Labdarúgás – tízperces rövidzárlat

Fájdalmas, 5-0-s vereséget szenvedtek a DEAC NB III-as labdarúgói szombaton a Gyöngyös vendégeként. Az egyetemi együttes esélye gyakorlatilag már az első félidőben elszállt a pontszerzésre, hiszen a házigazda 10 perc alatt négy gólt szerzett, majd ezzel az előnnyel vonulhatott az öltözőbe a szünetben. - Vannak olyan fiaskók, amelyek padlóra küldenek egy csapatot, de akadnak olyan pofonok is, amelyek után magához tér egy gárda. Úgy gondolom, olyan erősek vagyunk, hogy esetünkben a második forgatókönyv fog bekövetkezni – nyilatkozta Sáfár László vezetőedző.

A megyei első osztályban egyetemi házirangadót rendeztek szombat este a Dóczy utcán. A DASE és a DEAC II. párharcából utóbbi került ki győztesen, egy büntetőgóllal tudott nyerni Katona László csapata.

Kézilabda – új szakasz jön

Hétgólos, 25-18-as vereséget szenvedett a második helyezett PLER otthonában a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton. Hornyákék továbbra is a 10. helyen állnak az NB I/B. keleti csoportjában, ám a vasárnapi, Balmazújváros elleni meccsen már szeretnék megkezdeni a felzárkózást a középmezőnyhöz.