Átalakító - az UniFit mentorprogramja

2019. március 12. - 13:27 Ingyenes személyi edzés és életmód-tanácsadás három hónapon át – a Debreceni Egyetem öt szerencsés hallgatója vesz részt az UniFit első egészségfejlesztési mentorprogramjában, melyet mostantól minden szemeszterben szeretne meghirdetni az edzőközpont.

Több mint ötven hallgató jelentkezett az UniFit Átalakító programjára, melyet az egyetemi testnevelés órát felvett fiatalok között hirdetett meg az edzőközpont.

- Szeretnénk a Debreceni Egyetem hallgatóinak a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani az egészségfejlesztés, életmódprogram terén. Az UniFitben végezhető sporttevékenységekhez eleinte ajánlott egy szakmai kontroll, hogy azok valóban hatékonyak legyenek. Innen jött a mentorprogram ötlete, melyhez két edzőnk azonnal csatlakozott önkéntesként, hogy szakmai támogatásukkal a diákok átalakulása garantáltan sikeres legyen a félév végére – tájékoztatott Balogh Tamás igazgató. 

A kiválasztott öt szerencsés hallgatónak csak havi bérletet kell vásárolniuk az UniFitbe – mint a külső testnevelés órák esetén mindenkinek –, a személyi edzők hetente három alkalommal ingyen foglalkoznak a fiatalokkal. Így a háromhónapos program alatt csaknem százezer forintot takarítanak meg a diákok. Már az egészségfejlesztési célokat is az edzőkkel közösen határozták meg, mindenkinek személyre szabottan: néhányan fogyni szeretnének, mások pedig jobb állóképességre törekednek.

- Szeretnék picit feszesebb lenni, formálni az alakomat és úgy gondoltam, hogy egy személyi edző segítségével sokkal gyorsabban tudom ezt elérni, mert önmagát sohasem hajtja úgy az ember, mintha valaki segít neki. Ez a második hét, de már érzem a hatását. Néha fárasztó, de sokkal jobb a kondim, úgyhogy megéri ide járni – mesélte Nagy Zsófia, aki első éves közösségszervező szakos hallgatóként vesz részt a programban. 

A diákok havonta kétszer rövid beszámolókat készítenek a fejlődésükről, tapasztalataikról, és az eredményeket képekben is folyamatosan dokumentálják. Az UniFit munkatársai abban bíznak, hogy a háromhónapos program elegendő lesz ahhoz, hogy az egyetemisták később is aktívak maradjanak, és másokat is inspirálhatnak a rendszeres mozgásra.

Jelenleg több mint 1000 hallgató jár a 2600 négyzetméteres UniFit Fitnes & Gym Centerbe a Nagyerdei Stadion oldalában, ahol 6 teremben több mint 200 fitneszgép és 23 profi edző várja a tudatos mozgásra vágyó diákokat, egyetemi polgárokat és a város lakosságát egyaránt.

Sajtóiroda - TB