Elődöntőben a jégkorongcsapat

2019. március 11. - 12:42 Újonc csapatként az elődöntőbe jutott a Debreceni Egyetem Atlétikai Club a jégkorong Erste Ligában. A DEAC a hetedik meccsen döntötte el a párharcot a GYHK ellen vasárnap este a Jégcsarnokban. Siker a női futsalosoknál is, alapszakasz-első a DEAC.

Jégkorong – varázslatos vasárnap

Fantasztikus hangulatú, végig kiélezett meccsen győzte le a DEAC a Gyergyói HK-t vasárnap este a Debreceni Jégcsarnokban, ezzel a Debreceni Egyetem legénysége nyerte a negyeddöntős párharcot.

A GYHK péntek este, hazai környezetben egyenlített, így összesítésben 3-3-ról várták a csapatok a minden eldöntő, utolsó meccset vasárnap. A találkozóra már elővételben elkelt minden jegy, zsúfoltságig megtelt a Derék utcai Jégcsarnok. A DEAC egy parázs hangulatú, idegőrlő meccsen 4-2-re győzött. A hazai együttes góljain hárman osztoztak, Németh kétszer, míg Novotny és Molnár egyszer-egyszer volt eredményes. A párharcot így összesítésben 4-3-ra a DEAC nyerte, és készülhet az elődöntőre. David Musial vezetőedző szerint a csapatjáték volt a kulcs a sikerhez.

- Az első harmadban kissé ideges volt mindenki, rányomta a bélyegét a csapat játékára az, hogy ez már a hetedik meccs volt, és végül is ezen dől el az elődöntőbe jutás. Aztán a második és harmadik játékrészben egyértelműen jól játszottunk. Több helyzetünk és több kapura lövésünk volt. A siker kulcsa az lehetett, amit az egész szezonban többször hangsúlyoztam, hogy igazi csapatként játszottunk és küzdöttünk – összegzett a cseh szakember.

Az együttes a Ferencváros ellen vívja az elődöntőt, ami szintén az egyik fél negyedik győzelméig tart. Kedden és szerdán a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, szombaton és vasárnap pedig Debrecenben mérkőznek meg a felek. 

Kosárlabda – Kaposváron nem ment

24 pontos, 103-79-es vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NB I/A. 21. fordulójában Kaposváron. Berényi Sándor együttese egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a kiválóan játszó hazaiakkal, de a fordulás után már esélye sem volt a győzelemre.

Floorball – emelt fővel búcsúztak

7-5-re megnyerte a második mérkőzést is a DEAC ellen, így a Phoenix Fireball csapata lesz ott a floorball Salming OB I. döntőjében. Az egyetemisták az impozáns DESOK-csarnokban fogadták elődöntős riválisukat szombaton, és végig nagy szívvel és akarattal játszottak, hatvan percig egyenlő partnerei voltak a bajnoki cím legfőbb várományosának egy közönségszórakoztató mérkőzésen. Debreceni csapat 12 év után rendezhetett újra bajnoki elődöntőt a cívisvárosban.

Futsal – az alapszakasz-arany már megvan

A DEAC listavezető női futsalosai lemosták a pályáról a sereghajtó Egert vasárnap délután az egyetemi sportcsarnokban. A lányok 14-0-ra verték a hevesieket, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tettek szert az NB II. keleti csoportjának alapszakaszában. A csapat játékos-edzője, Üveges Katalin mindenkinek játéklehetőséget adott.

- Folyamatosan cseréltem a sorokat, 13-an léptek pályára ma, és a sorokon belül is variáltam. Érezhették a lányok, milyen az, ha folyamatosan versenyeztetésben vannak. Örülök, hogy felszabadultan tudtak játszani, azon volt a hangsúly, hogy nem számít a különbség, hanem fejben itt legyenek. Amiket gyakorlunk, viszontláttam, azoknál is, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Tudtuk előre, hogy nem lesz annyira kemény meccs, de maximális koncentrációt vártam el. Az elején döcögtünk kicsit, de aztán belelendültünk. Mindenkit megdicsérek, kivétel nélkül jól szerepeltek a lányok – hangsúlyozta Üveges.

A férficsapat az MVFC-t fogadta péntek este, és 4-1-re kikapott a bajnoki arany legfőbb várományosától. 

Kézilabda – a végére elfogytak

Bár kiválóan kezdte a Békés elleni találkozót szombaton a DEAC, és a második félidő közepére már hat góllal is vezetett, a végén mégis a hazai pályán játszó ellenfél játékosai örülhettek az NB I/B-s találkozón. A meccset 23-22-re a Békés nyerte.

Labdarúgás – visszavágtak a Bátornak

Remek játékának köszönhetően három ponttal gazdagodott a DEAC NB III-as labdarúgócsapata a vasárnapi nyírbátori túra végén. A vezető találatot szerző Máté Péter szerint igazi csapatként működött a DEAC, ennek is köszönhető a 3-0-s debreceni diadal.

- A Nyírbátor ellen maximálisan meg tudtuk valósítani a szakmai stáb taktikai elképzeléseit. Megérdemelt és magabiztos győzelmet arattunk. Végig kézben tartottuk a találkozót, és rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre – összegzett a tapasztalt védő.

A megye I-ben a DASE 7-0-ra maradt alul a Hajdúböszörmény ellen a Böszörmény úti campuson. A DEAC II. is pont nélkül maradt, Katona László tanítványai a Hosszúpályi otthonában 3-1-es vereséget szenvedtek.

Röplabda – Szegeden nyertek

A szegediek januárban győzelemmel távoztak Debrecenből, ám szombaton visszaadták a kölcsönt a Debreceni Egyetem lányai, és ezúttal 3-2-re ők nyertek a rivális otthonában.

DEAC/PKZs.