Márciusban is Egyetemi Élet

2019. március 07. - 10:45 A Buzánszky Kupa fotóival a címlapon megjelent az egyetemi lap márciusi száma. Az újságban olvashatnak a PLC-labor átadásáról, a „Tanítsunk Magyarországért” programról, az egyetemen tartott üzleti fórumról és a DEAC csapatainak eredményeiről is.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az egyetemi K+F kutatások további erősítését, a felsőoktatás megújítását, és a három pillérre épülő Horizont Program hatékonyabb kihasználását szorgalmazta a februári üzleti-befektetői fórumon. A találkozón Szilvássy Zoltán rektor elmondta, hogy az intézmény bő egy évtizede, az elsők között alakított klasztereket több ágazatban az iparkamarával, a városi önkormányzattal és a gazdasági szereplőkkel együttműködve. A fórumról rövid összefoglalóban számol be az Egyetemi Élet.

A márciusi szám arról is ír, hogy az egyetem is csatlakozott az országos „Tanítsunk Magyarországért” mentorprogramhoz. A rövid hírekben olvashatnak arról, hogy gyógyszerész szakos hallgatók középiskolásokat tanítanak egészségtudatos életmódra és biztonságos gyógyszerhasználatra, valamint arról is, hogy egyedülálló, komplex adatbázist készítettek az egyetem kutatói általánosságban a magyar, illetve azon belül az észak-kelet-magyarországi roma lakosság egészségi állapotáról. Az újságban bemutatják azt a most átadott, világszínvonalú labort is, ahol a villamosmérnök szakos hallgatók ipari körülmények között tanulhatják meg a programozható logikai vezérlők (PLC-k) használatát.

A Campus Fesztivál fellépőiről is újabb részleteket tudhatnak meg a lapból, amely az egyetemi labdarúgás napjáról, a Buzánszky Kupáról és a Kozma Mihály Futsal Kupáról is beszámol. Lehengerlő játékkal lett bronzérmes a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A történelmi sikerről is ír az Egyetemi Élet legújabb száma.

Sajtóiroda