Ez itt már a neheze

2019. március 01. - 12:25 Nagyon fontos mérkőzések várnak az Erste Ligában a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára. Amennyiben legalább az egyik gyergyói meccset megnyeri, újra pályaelőnyt élvez. Nehéz feladat előtt állnak a kosárlabdázók is, akik a kupa után a bajnokságban is megmérkőznek az Olajjal.

Jégkorong – visszaszerezni a pályaelőnyt

1-1-ről folytatódik az Erste Liga negyeddöntős párharca a Gyergyószentmiklós ellen a hétvégén. Szombaton és vasárnap egyaránt 17:30-tól a székelyek otthonában csapnak össze a hokisok az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Amennyiben a DEAC legalább az egyik gyergyói meccset behúzza, újra pályaelőnyt élvez. Berta Ákos csapatkapitány szerint a szerdai győzelemnek köszönhetően több önbizalommal utazhatott a csapat Gyergyóba.

- A két itthoni találkozón nagyon sok helyzetet elpuskáztunk, de reméljük, hogy a nagy számok törvénye alapján kinn már belőjük őket. Az itthoniakhoz hasonlóan szoros mérkőzésekre számítunk, amelyeken végig fegyelmezettnek kell maradnunk, és nem szabad teret engednünk az ellenfélnek. Emellett persze szemmel kell tartanunk a legjobb játékosaikat. Remélem, hogy felszabadultabban tudunk játszani, és ki tudjuk élvezni azt, hogy idáig eljutottunk. Úgy érzem, hogy képesek vagyunk Gyergyóban is nyerni – mondta optimistán a DEAC 51-ese.

A hétvégi két meccs eredményétől függetlenül biztosan lesz ötödik derbi is, ezt jövő hét szerdán 18 órától rendezik a Debreceni Jégcsarnokban.

Kosárlabda – a forduló rangadója Debrecenben

A listavezető, címvédő, újdonsült kupagyőztes Szolnoki Olaj KK együttesét fogadja szombaton 18 órától a DEAC kosárlabdacsapata. Bár a mérkőzés esélyese egyértelműen a vendégcsapat, az utóbbi időben mutatott játékkal és a hazai pálya előnyével korántsem elképzelhetetlen az egyetemisták sikere.

Futsal – indul a rájátszás

Első meccsén lép pályára az NB I. idei rájátszásában a DEAC futsalcsapata hétfőn. Elek Gergő tanítványai az alapszakasz hetedik helyén záró Szigetszentmiklós otthonában vágnak neki az A-csoport küzdelmeinek 20:30-kor.

Az NB II-ben érdekelt, listavezető női együttes a Nyírség NSC vendégeként játszik a három pontért vasárnap 15 órától Újfehértón.

Röplabda – újabb nehéz „vendégség”

A negyedik helyen álló FINO-Kaposvár vendégeként lép pályára hétvégén a hatodik DEAC az Extra Ligában. A mérkőzés 18:30-kor kezdődik pénteken a somogyi „fővárosban”.

Kézilabda – megismételni a bravúrt

Az ősszel – némi meglepetésre – legyőzött KTE-Piroska Szörp csapatát fogadja a DEAC a férfi kézilabda NB I/B. keleti rangadóján. A mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik a DESOK-ban. A tabellaszomszédok egyaránt 11-11 megszerzett ponttal, hajszálra azonos mérleggel (5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség) állnak a keleti csoport hatodik és hetedik helyén. Kettejük párharcát – jelenleg – csak a gólarány billenti a KTE javára. A hírös város együttese +7, míg a DEAC -20-as mutatóval áll ebben a statisztikában.

Floorball – az elődöntőben folytatják

A rájátszás első mérkőzésén, a bajnoki elődöntőben lép pályára szombaton a DEAC floorballcsapata. A fiúk a Phoenix Fireball együttesével csapnak össze 18:30-tól Törökbálinton. A DEAC egyik pontfelelőse, Nyisztor Szabolcs szerint egy nagyon erős ellenfél vár rájuk.

- Az egész alapszakasz során egyetlen egy csapat sem tudta megállítani őket. Ebből is látszik, hogy egy komplex, gyors és eredményes játékot bemutató csapattal állunk szemben. De mint minden ellenfélnél, így náluk is vannak rések, és majd arra fogunk törekedni, hogy ezt megtaláljuk, és kizökkentsük a Phoenixet a saját játékából – fogalmazott a floorballozó.

Labdarúgás – „kitavaszodik”

Kezdődik a tavaszi szezon az NB III-as és megyei focibajnokságokban. A hetedik helyen álló DEAC az első körben a kilencedik Tiszaújvárost fogadja vasárnap 14:30-tól a Dóczy utcán NB III-as bajnokin. A debreceniek egyik alapembere, Csörgő Krisztián szoros mérkőzésre számít a hétvégén.

- Fontos lesz, hogy melyik csapat gazdálkodik jobban a lehetőségeikkel. A tiszaújvárosiak taktikája hasonlít a miénkhez, vagyis a szervezett védekezésre és a kontratámadásokra építenek. Hétvégén figyelnünk kell arra is, hogy már az első perctől száz százalékon pörögjünk, hiszen ez már nem edzőmérkőzés, hanem bajnoki lesz. Ugyan vannak sérültjeink, de jól sikerült a felkészülésünk, bizakodva várhatjuk a rajtot – fogalmazott Csörgő Krisztián.

A megye I-es DEAC II. a Monostorpályit fogadja a Böszörmény úti campuson szombaton 14 órától. A Kovács Miklós vezette DASE a harmadik helyen álló Sárrétudvari otthonában próbál meglepetést okozni, ez a meccs szombaton 13 órakor kezdődik.

DEAC/PKZs.