A Gyergyót választotta a DEAC

2019. február 25. - 15:12 Az Erste Liga negyeddöntőjében a Gyergyói HK lesz a DEAC jégkorongcsapatának ellenfele. A négy győzelemig tartó párharc kedden és szerdán két debreceni találkozóval kezdődik, a hétvégén pedig Gyergyószentmiklóson folytatódik.

A pályaelőnyt szerzett négy csapat képviselői a Jégkorong Szövetség Magyar Sportok Házában tartott, hétfő kora délutáni sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy kit választottak ellenfélnek a negyeddöntőkre.

A Gyergyói Hoki Klub 23 ponttal a második helyen végzett a Titánok mögött a középszakasz alsóházában, így jutott a play-offba. Ami a DEAC és a GYHK közös „múltját” illeti, a mérleg a debreceniek felé billen. Az alapszakaszban három cívissiker mellett egy gyergyói győzelmet jegyezhettünk fel. A Debreceni Jégcsarnokban egy 5-3-as októberi diadal mellett egy 5-0-s, januári kiütésnek is örülhetett a DEAC szurkolótábora.

A negyeddöntőkkel kapcsolatos, fontos információ a drukkereknek, hogy az éves DEAC-bérletek a play-off meccseire is érvényesek, a jegyárakon pedig nem változtat a klub az alap- és a középszakaszhoz képest. Tehát a legizgalmasabb meccsekre is 500- és 1000- forintos áron lehet belépőket váltani.

A találkozókon várhatóan rengetegen szurkolnak majd az egyetemi csapatnak, ezért érdemes lesz időben kiérkezni a Debreceni Jégcsarnokba. Emellett korlátozott számban az Eventim internetes jegyértékesítő hálózatában, elővételben is megválthatók a belépők (a jegyértékesítő felárával).

A DEAC-GYHK párharc mellett az FTC a Vienna Capitals II-vel, az UTE a Fehérvári Titánokkal, míg a Csíkszereda a Brassóval mérkőzik meg a bajnoki elődöntőbe jutásért.

A negyeddöntő menetrendje:
február 26. (kedd) 18:00, DEAC – Gyergyói HK
február 27. (szerda) 18:00, DEAC – Gyergyói HK
március 2. (szombat) Gyergyói HK – DEAC
március 3. (vasárnap) Gyergyói HK – DEAC

A további találkozók, amennyiben szükséges:
március 5. (kedd) DEAC – Gyergyói HK (ha kell)
március 7. (csütörtök) Gyergyói HK – DEAC (ha kell)
március 9. (szombat) DEAC – Gyergyói HK (ha kell)