Az egyetemi labdarúgás napja

2019. február 22. - 12:40 Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen a Made in Italy nyerte a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Superliga döntőjét. A Kozma Mihály Futsal Kupában pedig az A-men győzött február 20-án, a DESOK-ban.

A nagydöntőre hangolódás már kedden elkezdődött, ugyanis „A labdarúgás elmélete és gyakorlata” szabadon választható tárgy február 19-i alkalmán Kozma Mihály, az MLSZ Futsal Bizottság elnöke tartott előadást.

Később Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke beszélt az emlékév fontosságáról, az estet Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó és Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának beszéde zárta.

A másnapi program a DESOK-ban a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa női döntőjével indult, ahol a DEAC a SinterLadies FC csapatát felülmúlva szerezte meg az első helyet.

A férfiaknál a Divízió III-ban az aranyérem a Team Jumper tagjainak nyakába került, a Divízió II. első helyén pedig a Suhancos végzett.

A Kozma Mihály Futsal Kupa döntőjében az A-men FC és a Botafogó mérkőzött meg egymással. Az izgalmas, magas színvonalú összecsapáson tíz gólnak tapsolhatott a közönség, 6-4-es sikerével az A-men FC diadalmaskodott. A találkozót Kozma Mihály is a helyszínen tekintette meg.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Superliga döntőjét gálamérkőzés vezette fel, amelyen a Loki Legendák legyőzték a DESOK munkatársaiból álló csapatot.

A Superliga döntőjben teltház előtt csapott össze a Made in Italy és a Sinter FC Primavera. A Sinter FC Primavera vezető góljára kétszer válaszolt a Made in Italy, de nem sokáig örülhetett 2-1-es vezetésének, hamar jött az egyenlítés, majd 40 másodperccel a lefújás előtt a Made in Italy megszerezte harmadik, már győzelmet érő találatát.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó emlékezett meg Buzánszky Jenőről, majd Lomnici Zoltán az Aranycsapat Emlékévről tájékoztatta a résztvevőket.

A szerdai rendezvényen a dobogós csapatok díjazása mellett, Jubileumi emlékérmeket is kiosztottak, illetve A labdarúgás elmélete és gyakorlata szabadon választható tárgy oktatóit is elismerték.

A programról bővebben a DEHÖK weboldalán (http://dehok.unideb.hu/hu/sport--rekreacio/az-egyetemi-labdarugas-napja) olvashatnak.

Sajtóiroda