Festmények a betegeknek

2018. december 07. - 12:32 Műalkotásokkal teszik otthonosabbá a kórtermeket a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán. A képeket egy élményfestést oktató tanodától kapta ajándékba az intézmény.

A két éve működő Piktor Tanodában négyen tanítanak, Budapesten és több vidéki városban tartanak élményfestést és rajzkurzusokat. Céljuk az, hogy minél több emberrel ismertessék és szerettessék meg a festést és a rajzolást.

A tanodavezető, alapító Mulik Tünde azt mondja, hogy ezek a foglalkozások terápiás rehabilitációs célokat is szolgálnak. Parkinson- és Alzheimer- kórban szenvedő betegek is járnak hozzájuk, és nagy boldogság számukra, amikor sikerül egy-egy alkotás.

A kurzusokon készített festményekből a napokban tizenötöt adományoztak a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának. 

- A képekkel szeretnénk szebbé tenni a nőgyógyászati betegek kórházban töltött napjait.  A gyermekem a Kenézy Kórházban született, a testvérem pedig ott dolgozik, ezért egyértelmű volt, hogy az akril festményeket az intézménynek ajánljuk fel – mondta a hirek.unideb.hu kérdésére Mulik Tünde. A képeket már el is helyezték a kórtermekben.

- A betegek is nagyon örülnek az adománynak, mert a festményekkel otthonosabbak, szebbek lettek a néhány éve felújított kórtermek – hangsúlyozta Kalmár-Kocsor Márta, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály főnővére.

Az alkotások a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály 15 kórtermét díszítik. 

Sajtóiroda - CzA