Ajándéközön a DEKOM Mikulásától

2018. december 05. - 16:48 Terápiás kutyák kíséretében toppant be a Gyermekgyógyászati Klinikán gyógyuló gyerekekhez december 5-én, szerdán a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Télapója. A csokiosztásban az Általános Orvostudományi Kar diákjai és önkéntesek segítettek.

A Debreceni Egyetem karitatív szervezetének Télapója a hagyományokhoz hűen is idén is csaknem két köbméter csokoládéval érkezett a Gyermekklinikára, hogy mosolyt csaljon az ott lábadozó gyermekek arcára.

- Tíz éve látogatjuk a gyermekgyógyászati intézeteket, a Gyermekgyógyászati Klinika mellett a sérült gyerekekkel foglalkozó megyei gyermekotthonokat is.  Mindig fontos szempint volt, hogy állatokat is vigyünk magunkkal. Idén első alkalommal olyan terápiás kutyák kísérték el a Mikulást, akik kifejezetten beteg gyermekekkel foglalkoznak – tájékoztatott Késmárky András, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának elnöke.

A jubileumi ajándékosztáson Magic és Ozzy lelkes segítői voltak a Télapónak és a kedves krampuszlányoknak. Az adakozóknak köszönhetően az édességek mellett ezúttal is rengeteg játék, tanszer, ruha és tartósélelmiszer gyűlt össze.  Az ajándékokat a DEKOM munkatársai néhány nappal korábban eljuttatták az intézetbe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szükséges adományt, és hazavihessék a gyermekük gyógyulását követően.

Sajtóiroda-MM