Három pont, háromszáz plüssjáték

2018. december 03. - 12:20 Egészen pontosan 301 darab plüssállatot dobtak pályára a DEAC jégkorongcsapatának szurkolói a HK Budapest elleni találkozón. A gyors első hazai gólt még kilenc követte péntek este. Győzött a női futsalcsapat is, így újra első a bajnokságban.

Jégkorong – felemás hétvége

10-1-es sikerrel folytatta a bajnoki küzdelmeket a DEAC Erste Ligás együttese, amely a HK Budapestet győzte le nagyon magabiztosan péntek este. A találkozón rendezte a csapat az idei „Dobj egy macit!” akciót, amelyen a nagyszerű debreceni szurkolótábor összesen 301 plüssjátékot repített a Jégcsarnok küzdőterére Németh Attila ötödik percben lőtt gólja után. A csapat a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által pártfogolt gyerekeknek ajánlotta fel a több zsáknyi játékot.

Vasárnap aztán a Vasas otthonában léptek jégre a DEAC jégkorongozói, és szétlövésben szenvedtek 4-3-as vereséget. Ezen a találkozón a várakozások alatt teljesítettek a mieink. Hasonlóan vélekedett David Musial vezetőedző is, a mérkőzés után adott nyilatkozatában.

- Az a csapat, amelyik az első 15 percben alszik, nem érdemli meg a győzelmet. Ezt nem értem, hiszen olyan játékosokról beszélünk, akik pénzt kapnak a munkájukért. Pozitívum, hogy utána 0-3-ról 3-3-ra egyenlítettünk, de aztán ötből öt büntetőt elhibáztunk. Nem tudok mit mondani, ez egy nagyon rossz meccs volt, reméljük, ennél csak jobb lesz – tekintett előre a tréner.

Röplabda – bejött a papírforma

3-0-ás kecskeméti siker született a férfi röplabda NB I. B-csoportjában vasárnap, a DEAC nem tudott meglepetést szerezni vendéglátója otthonában. A csapat már most a december 9-i, Sümeg elleni, debreceni találkozóra hangolódik. Ezen a mérkőzésen dől el, hogy sikerül-e megcsípni a B-csoport 3. helyét, ami felsőházat, egyben biztos bennmaradást jelentene a DEAC-nak.

Kézilabda – a Gyarmat győzött

27-20-ra maradt alul a Balassagyarmat otthonában a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton. Az együttes tíz forduló után maradt a hetedik helyen a tabellán kilenc megszerzett ponttal. Az idei utolsó találkozón a Törökszentmiklósi Székácsot fogadják a mieink vasárnap este a DESOK-ban.

Futsal – újra az élen

Visszaszerezte az első helyet az NB II. keleti csoportjának tabelláján a DEAC női futsalcsapata, miután 5-2-re legyőzte a Szolnokot szombaton, hazai pályán. A mieink közül Horváth Viktória és Üveges Katalin is duplázott, valamint Urbán Viktória is eredményes volt. Az együttes játékos-edzője, Üveges Kata szerint az első félidőben fáradtan mozogtak övéi.

- A második játékrészben sokkal élesebb lett a játékunk, túllendültünk ezen a fásultságon. Ekkor láttam, hogy egy az egyben bátrabbak már, megcsinálták a cseleket. Tudatosabb támadások voltak és többet segítettük egymást. A helyzetek mindkét oldalon megvoltak, de kapusaink remekül védtek, támadásban pedig jobban tudtuk kamatoztatni erősségeinket. Nagyon örülünk a sikernek, fontos pontokat gyűjtöttünk ismét – mondta a szakvezető.  A DEAC hét lejátszott meccs után jobb gólkülönbséggel vezeti a bajnokságot az eggyel több meccsel rendelkező Rubeola Csömör előtt.

Amerikai futball – hétfő este try-out

Hétfő este rendezi első try-out-ját a DEAC Gladiators amerikaifutball csapata. Az együttes 19 órától várja a csatlakozni vágyókat kortól, nemtől és testalkattól függetlenül a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.