A testnevelőtanárok emlékére

2018. november 06. - 15:07 A Debreceni Egyetem egykori oktatói előtt tisztelegtek a Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai és a testnevetőtanár szakos hallgatók kedden a DEAC pálya mellett állított emléktáblánál.

Harmadik éve növekszik az a juharcserje, melyet az egyetem kiváló testnevelőtanárainak emlékére ültetettek Nyirkos István professzor mellszobra mellé a Sporttudományi Oktatóközpont szomszédságában. Akkor vált hagyománnyá, hogy Mindenszentek alkalmából megkoszorúzzák az intézmény vezetői, oktatói, illetve hallgatói az olyan példaértékű pedagógusok emlékét őrző bronztáblát, mint Bácsi Gábor, Balogh Sándorné, Bokor László, Fekete Zsolt, Jancsó József, Kecskeméti János, Kecskeméti Jánosné, Korponai Ferenc, Máthé Géza, Molnár János és Tatár Miklós.

- Az ő kimagasló szakmai munkájuk, hallgató-központú szemléletük, alázatuk nélkül nem létezne a Debreceni Egyetemen testnevelőtanár képzés a mai formájában. Azok a pedagógusok, akikről ma megemlékezünk, meghatározó személyiségei voltak az intézmény sportéletének és az elmúlt időszak fejlesztési folyamatainak – hangsúlyozta Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója. Hozzátette: az egyetemen ma már fejlett infrastrukturális háttér mellett tanulhat csaknem száz leendő testnevelőtanár két évfolyamon.

Sajtóiroda-TB