Munkahelyi stressz a Science Café-ban

2018. október 19. - 12:40 „Stressz és kiégés – Testi és lelki egészség a munka világában” címmel Kiss Tamás háziorvos, a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója tart előadást a Science Café soron következő rendezvényén.

A Debreceni Egyetem tudományos előadás-sorozata, a 2013-ban indult, és azóta is folyamatosan, kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Ezúttal egy szinte mindenkit érintő téma, a munkahelyi stressz áll a középpontban, amelyet sokan megtapasztaltak már, de csak kevesen ismerik az ellenszerét. Ebben próbál segíteni Kiss Tamás háziorvos, a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója, aki „Stressz és kiégés - Testi és lelki egészség a munka világában” címmel tart előadást kutatási eredményeiről, és szolgál jó tanácsokkal, ötletekkel a stresszes dolgozóknak.

- Az előadás első részében a stresszről a stressz-elméletről és a stressz típusairól lesz szó. Majd a kiégés (Burn-Out) meghatározása és az elmélet kialakulása, valamint a kiégés okai és kezelési lehetőségei kerülnek terítékre. Az előadás utolsó harmadában a saját kutatásomról és az eddig elért eredményekről szóló diákat ismerhetik meg az érdeklődők – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kiss Tamás.

Időpont: 2018. október 24., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Sajtóiroda - BZs