Az Ipar Napjai Debrecenben

2018. október 09. - 09:55 A Műszaki Kar képzési és kutatási egységeit, valamint a város gazdaságfejlesztési terveit is megismerhetik az érdeklődők 2018. október 11-12-én, a Debreceni Egyetem és a városi önkormányzat közös rendezvényén.

A program Debrecen meghatározó cégeinek is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra és párbeszédre a várossal és az egyetemi képzés résztvevőivel.

- A rendezvény célja emellett, hogy a város, az egyetem Műszaki Kara és az ipar együttműködését előmozdítása, elősegítse a versenyképes mérnökképzést az ipar igényeinek megfelelően – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Szűcs Edit. A Műszaki Kar dékánja kiemelte: fontos a párbeszéd abból a szempontból is, hogy olyan tudással rendelkező mérnököket képezzünk, akik megfelelnek a Debrecenben működő, illetve ide települő gazdasági szervezetek igényeinek, így hozzájárulva a város gazdasági fejlesztéséhez.

Az október 11-i megnyitót követően „Gazdaságfejlesztési stratégia Debrecenben” címmel Papp László polgármester tart előadást, a Műszaki Kar szerepét a debreceni mérnökképzésben pedig Szűcs Edit dékán mutatja be. Az ezt követő plenáris ülésen öt, a városban meghatározó szerepet játszó cég képviselteti magát és mutatkozik be egy-egy előadás keretében.

A kétnapos program természetesen lehetőséget teremt arra is, hogy a kar képzési műhelyei bemutatkozzanak, így gépészeti, mechatronikai és környezetvédelmi szakkiállítások és szakmai programok, konferenciák színesítik a rendezvényt.

Sajtóiroda - BZs

 

Dokumentumok: