Top 10-ben a Kossuth Gyakorló

2018. október 08. - 15:54 Az ország hetedik legjobb középiskolája lett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a legjobbiskola.hu ranglistáján. Az intézmény hatévfolyamos képzésének sikerén túl az iskola négyéves képzése az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

A most megjelent középiskolai rangsor komoly segítség lehet a felvételi előtt álló diákoknak és szüleiknek, hiszen összesen ezer intézmény négy-, hat- és nyolcévfolyamos képzését rangsorolták együtt és külön-külön is az elmúlt öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményei alapján.

A Kossuth Gyakorló hatévfolyamos képzése az összesített listán a hetedik, míg a vidéki intézmények rangsorában az előkelő harmadik helyen végzett. Szintén kiemelkedő az iskola négyévfolyamos képzése, amely az összesített rangsorban a tizenharmadik, a vidéki intézmények körében pedig a hetedik helyezést érte el.

- Örömmel fogadtuk a legújabb középiskolai rangsorban elért előkelő helyezést, hiszen visszaigazolta az egyetem azon törekvését, hogy gyakorló iskolái az országos elitben szerepeljenek. Annál is fontosabb ez egyetemünk számára, mivel a rangsor készítői szigorúan objektív szempontokat, az eredményességet jelző adatokat vették figyelembe. Mindezért elismerés illeti a Kossuth Gyakorló tanárait, diákjait és vezetését. Az egyetem továbbra is mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a gyakorló iskolákban folyó minőségi munka feltételeit – hangsúlyozta a rangsor kapcsán Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

- Ez a rangsor objektíven támasztja alá, hogy az az oktatási módszer és tehetséggondozó program, amiben mi hiszünk, az valóban eredményes. Ennek alapja az a kiváló tanári munka, amelyhez a szülők és a diákok bizalma társul. Így alakul ki a tanulóink motivációja ahhoz, hogy a Kossuth Gyakorlóban valósítsa meg céljait, álmait a lehető legmagasabb szinten – tette hozzá Futóné Monori Edit igazgató.

A rangsor külön kiemeli a legsikeresebb érettségi tantárgyakat is az országos átlaghoz viszonyítva. Így a diákok kiválaszthatják, melyik középiskolában van esélyük a legjobb eredményt elérni, abból a tantárgyból, amiből később felvételizni szeretnének.

A teljes lista ide kattintva elérhető. 

Sajtóiroda-TB