Nehéz ütközetek előtt

2018. szeptember 14. - 13:20 Újabb hazai meccset játszik a DEAC jégkorongcsapata, ezúttal a Fehérvár érkezik a Jégcsarnokba. Elkezdi az élvonalbeli küzdelmeket a floorballcsapat, és indul az NB I/B-s kézilabda bajnokság is.

Jégkorong – ez még keményebb meccs lesz

Az első hazai találkozón aratott siker után pénteken újabb debreceni mérkőzés vár a DEAC jégkorongcsapatára. David Musial együttese a Fehérvári Titánokat fogadja 18 órától a Debreceni Jégcsarnokban.

- Lényeges különbség az első hazai meccsünkhöz képest, hogy a Fehérvár ellen nagyon komoly, szervezett akciókra kell készülnünk, de pontosan tudjuk, hogy hogyan kell majd ezt kezelni. A legfontosabb, hogy vállaljuk fel a kemény ütközéseket, és egyszerű játékot játsszunk. Szintén az előző meccsünkből tanulva azt fogom kérni a srácoktól, hogy jóval több lövést tegyenek a kapura – hangsúlyozta David Musial.

Két nappal a Titánok elleni meccs után fővárosi vizit vár Bertáékra, vasárnap 17.40-től a Hokiklub Budapest vendégei lesznek a Tüskecsarnokban.

Futsal – előre a három pontért!

Szintén hazai közönség előtt igyekszik begyűjteni első győzelmét a bajnokságban a DEAC NB I-es futsalcsapata. Az egyetemi együttes pénteken 18.30-tól az Aramist fogadja a DESOK-ban. Az aktuális ellenfél az első két fordulóban a Nyírgyulaj és a Veszprém ellen is 5-4-re kapott ki, vagyis ugyanúgy győzelem és pont nélkül áll az NB I-ben, mint a debreceniek. - Mindenképp győzelmet várok. A játékunk a Mezei ellen jobb volt, mint a Veszprém ellen. Ugyanolyan, vagy annál jobb játékkal győzünk. Most az eredményt tartom fontosabbnak, mindenképpen meg kell éreznünk a győzelem ízét. Ez a következő lépés az úton – mondta a péntek esti derbiről a deac.hu-nak Elek Gergő vezetőedző. 

Kézilabda – szezonrajt a szomszédvárban

A győztesen megvívott Magyar Kupa találkozó után már a bajnokságban is bizonyíthatnak férfi kézilabdázóink. Szabó Csaba együttese pénteken 19 órakor a Nyíregyháza vendégeként kezdi a 2018/2019-es NB I/B-s küzdelmeket. A csapatot sérülések sújtják, így nincs könnyű helyzetben Szabó Csaba vezetőedző.

- Nincs mese, így kell megoldanunk a mai napot, ami nagyon nehéz lesz. Munkából, iskolából „esünk be” a Nyíregyháza elleni meccsre. Ám szerencsére imádunk kézilabdázni, és küzdünk egymásért, sérültjeinkért. Ez mindennél többet ér – hangsúlyozta Szabó Csaba. A tréner hozzátette, idén is a biztos bennmaradás a cél, ám legalább ennyire fontos, hogy élvezzék a hobbijukat, sokat kézilabdázzanak, és sok időt töltsenek együtt.

Labdarúgás – vernék az újoncot

Az újonc Eger ellen gyarapíthatja pontjai számát a DEAC hazai pályán. Az NB III-as bajnoki mérkőzés vasárnap 15.30-kor kezdődik.

- Ellenfelünk rutinos játékosokat is felvonultat, emellett a bajnokságot sem megilletődötten kezdték, a múlt héten például a Jászberényt is felülmúlták. Nehéz meccsre számítok, de győzelemre fogunk játszani. A legutóbbi hétvégén a Füzesgyarmat sok komoly helyzetet alakított ki, nem úgy terveztük azt a találkozót, de mennünk kell előre – mondta Nagy Róbert, a csapat alapembere.
A megyei bajnokságban DASE-Nyíradony találkozót rendeznek vasárnap 15.30-tól a Böszörményi úti campuson, míg a DEAC II. ugyanebben az időpontban Hajdúnánáson vendégeskedik.

Floorball – rajt az élvonalban

Idén már a Salming OB I-ben, vagyis a legmagasabb osztályban gyűjtheti a pontokat a DEAC floorballcsapata. Lánczi Andrásék szombaton 14 órától hazai derbivel kezdenek, a Phoenix Wizards csapata lesz az ellenfelük a DESOK-ban. A szakosztályvezető, Lánczi András csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be a részéletekről.
- Korábban már hét bajnoki évadot eltöltött az első osztályban a debreceni csapat, most öt év kihagyás után újra ott bizonyíthatunk. Ennek nagyon örülünk, és reméljük, hogy sikerül olyan eredményt elérni a következő időszakban, amely méltó lesz a korábbi évek sikereihez is – mondta Lánczi András szakosztályvezető.

Tenisz – az utolsó ütközetek
Két meccsre van a másodosztály csoportgyőzelmétől a DEAC teniszcsapata. Bellér Gáborékra két hazai találkozó vár az utolsó versenyhétvégén. Szombaton 10 órától a Fehérgyarmati Tenisz Klub, míg vasárnap szintén 10 órától a Jászapáti VSE vendégeskedik a Dóczy utcán.